/Doorlopend Krediet
Doorlopend Krediet 2017-10-05T10:06:18+00:00

Doorlopend krediet

Voor wie?

Een doorlopend krediet is geschikt voor mensen die hoge uitgaven (zowel voorzien als onvoorzien) willen beheersen. Verder past deze vorm van lenen bij mensen die een regelmatig terugkerende geldbehoefte hebben. De minimale leeftijd voor het afsluiten van een doorlopend krediet is 21 jaar en de maximale leeftijd is 59 jaar.

Voordelen

Met een doorlopend krediet heeft u een geldbedrag ter beschikking en kunt u doorlopend geld opnemen totdat uw limiet is bereikt. Vervolgens kunt u weer aflossen. Kortom, u beschikt over een flexibele extra financiƫle ruimte. Weet u niet precies wanneer u geld nodig heeft en voor hoelang, dan kunt u kiezen voor een doorlopend krediet.
Het Doorlopend Krediet is minder geschikt als u op zoek bent naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente.

Nadelen

Doordat u doorlopend kunt blijven opnemen tot aan de kredietlimiet, is er geen vooraf afgesproken looptijd. De bedragen die u opneemt, moeten ook steeds weer afgelost worden. Hierdoor kan de looptijd langer worden. Het vaste maandbedrag is opgebouwd uit een deel aflossing en een deel rente. Wanneer de rente stijgt, wordt het deel aflossing kleiner. Hierdoor kan het ook langer duren voordat u de hele lening hebt afgelost. De onduidelijkheid over de looptijd kan een nadeel voor u zijn. Wilt u eenmalig een geldbedrag lenen voor een grote aankoop of meer zekerheid over de looptijd van uw lening? Dan is een Persoonlijke Lening wellicht een geschiktere lening. Hierbij hebt u een vast bedrag per maand, een vaste rente en een vaste looptijd. Dat betekent meer zekerheid over uw maandbedrag en looptijd.

 

Afdrukken