//Nationale Hypotheek Garantie
Nationale Hypotheek Garantie 2018-11-01T11:06:40+00:00

Nationale Hypotheek Garantie

 

Nationale Hypotheek Garantie (NHG), een begrip dat u vast vaker heeft gehoord. Maar wat houdt NHG nu eigenlijk in. In vogelvlucht houdt NHG in dat u verantwoord en veilig leent.

Wanneer u uw woning moet verkopen en de opbrengst van de woning is lager dan de uitstaande hypotheek dan is er sprake van een restschuld. Indien u een hypothecaire lening heeft met Nationale Hypotheek Garantie dan kan die restschuld worden kwijtgescholden. Uiteraard alleen indien de verkoop aantoonbaar noodzakelijk is. Voordat het zo ver is, wordt echter altijd eerst gekeken of u de woning toch nog kunt behouden. Want het voorkomen van een verkoop met verlies is voor iedereen de beste oplossing.

Een hypotheek met NHG kent ook een lagere rente. Deze rente kan tot 0,6% lager uitvallen dan de rente zonder NHG!

Hoeveel kunt u maximaal lenen op basis van NHG?

Uiteraard is uw inkomen en de waarde van de woning die u gaat kopen bepalend voor wat u daadwerkelijk kunt lenen.

Vanaf 01 januari 2019 wordt de NHG-grens verhoogd naar € 290.000,00. Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in een energiebesparende voorzieningen, stijgt de NHG kostengrens vanaf 01 januari 2019 naar € 307.400,00.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een hypotheek op basis van NHG? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze hypotheekadviseurs.

U kunt ook kijken op http://www.nhg.nl/.